What’s in a name

Met verbazing gekeken naar een item bij NH Nieuws. Voor de straatnamen in een nieuwe wijk in Zaandam koos het gemeentebestuur voor het thema muziek. Mensen wonen er aan Fagot 26, Aria 3 of Hobo 5. Die laatste naam moest veranderen, stelden de bewoners, want hobo lijkt op homo en dat leidde tot vervelende grapjes. Het gemeentebestuur ging overstag en Hobo werd Piccolo. Na klachten van het Zaanse discriminatiebureau over homofobie, gaat het gemeentebestuur gelukkig overstag en wordt Piccolo de Hobostraat, maar dan wel met de toevoeging straat.

Einde ochtend 50,8 km gefietst, waarschijnlijk het laatste ritje van het jaar. De app stond nog op wandelen, waardoor mijn calorieverbruik op 5990 uitkwam, wat in werkelijkheid 1200 is.

Mijn vader bezocht. Hij oogde frisser dan donderdag en bracht zijn vaste repertoire aan grappen. Het personeel gaat er goed mee om. Nee mijnheer Van der Schaaf, ik heb dit keer geen port voor u. En hoe gaat het met het goddelijk lijf? (Theo, zegt ie, komt van Deus, wat God betekent, dus heb ik een goddelijk lijf.) Mijn vader is koppig. Hij moet zitten in een stoel om zijn spieren aan het werk te zetten, maar dat vertikt ie. De zuster liet het deze keer lopen, vanwege de visite, maar ik weet zeker dat ze snel terugkeert en dan geen halve maatregelen neemt. Zitten! Niet zeuren! Geen zachte heelmeesters hier.

Vanavond schelvis op zijn Indiaas met linzen en heel veel ingewikkelde kruiden, zegt Roos. Ik breek inmiddels een Tsjechisch bier aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s