Klem

Het was een hectische week. Sinds het vertrek van hoofd- en adjunct-redacteur en het aangekondigde vertrek van een eindredacteur is alles gaan schuiven: posities worden opnieuw ingenomen, oude ideeën getoetst. Afgelopen week laaide het weer op. Blijven we doen wat we doen of moet het toch anders? En dan: hoe maken we nieuws, verhalen (welk nieuws? welke verhalen?) en hebben we nog zeggenschap over ons ambacht? Het lijkt op wat dichter-schrijver Maarten van der Graaff zegt over zijn bundel Dood Werk. Hij zegt dat zijn verwarring alleen maar is toegenomen (ten opzichte van zijn eerste bundel) en dat hij de grenzen zoekt van zijn subjectiviteit, maar klem komt te zitten in zijn situatie. Hij is na zijn tweede bundel een boek gaan schrijven (Wormen en Engelen) en misschien ligt daar een oplossing: zelfde metier, andere richting.

Hectisch was het ook door de verbouwing van de badkamer die is begonnen. Aan het stof kun je wennen en aan koude blijkbaar. We wisten niet dat de boiler uit moest (aan kan alleen met veel moeite van de loodgieter) en zijn blij dat het nog warm is voor de tijd van het jaar. Hopelijk halen we het nog voordat de herfst echt begint. We gokken op een week, nog een weekend en dan klaar.

Gisteren kwam ik op het verkeerde moment bij mijn vader in zijn voorlopige tehuis. Hij was weg en niemand van het personeel wist waar, maar net voordat ik zou vertrekken, kwam de fysiotherapeute hem brengen … in een rolstoel. Ik zag mijn vader nog nooit in een rolstoel en vond hem breekbaar. Kort daarop moest hij al aan het middageten, dus veel tijd was er niet. Ik heb nog een sinaasappel kunnen pellen. Hij lijkt iets wantrouwiger. Hij droeg sandalen, maar de fysio zijn dat het (oefenen met lopen) met schoenen aan beter gaat, minder glad. Dus of ik die kon halen. ‘Maar iemand heeft ze uit het ziekenhuis gestolen’, zei mijn vader. We hebben het over vijf jaar oude schoenen van Mephisto. Later zei mijn broer dat ie hetzelfde zei over zijn rollators. Ook mijn vader zit vast in zijn situatie, misschien meer dan ik besef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s