Vrij zijn

Dagje vrij genomen omdat we in de middag naar de tegelhandel moesten. Een dag uit het boekje, met opstaan, wat eten en dan weer naar bed. Even overwogen nog een eindje te fietsen, maar met jarige Aatjan afgesproken voor een kop koffie op het terras op de hoek. Aatjan had aan de gracht jarenlang een fotostudio en mist zijn buurtje. Een vuilniswagen dwong de tram in de rem, waarna de vuilnismannen en bestuurder gingen bekvechten.

Dan toch naar de tegelhandel in Bunnik voor de laatste keuzes voor Weesp. De verkoper zei na een minuut al dat dit een prettig gesprek zou worden, waarna we tegels kozen, over zijn Franse vakanties hoorden in een vallei waar Franse Mirages doorheen denderen, wat ie machtig vond, en hij had veel wijn gekocht, uit heel Frankrijk, maar niet dat bocht uit de Jura of Bourgogne. En hij had stiekem een ventilator in het vakantiehuisje gesmokkeld, anders was het niet te harden. Ook veel te weten gekomen over Bilthoven.

Thuis stonden er op de werktelefoon enkele gemiste oproepen en zag ik heel veel mails. Thuis blijven was een goede keuze. Nu een cava, op de laatste keuzes. Er is geen weg terug.

Advertentie

2 gedachtes over “Vrij zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s