Banaal

Tegenwoordig heet zoiets een lifehack, maar het zijn gewoon huis-, tuin- en keukentips. De mijne: geen fruitvliegjesvanger van HG (werkt niet) maar een glaasje sherry, waarin ze gegarandeerd een zalig einde vinden. Banaliteit is het eiland der gelukzaligen.

Vond de directeur van het Formule 1-circuit aanmatigend, met zijn uitspraak dat als je 38 rechtszaken wint je blijkbaar iets goed doet. De tendens in Zandvoort is Trumpiaans: je bent voor of tegen en o wee als je tegen bent, merkte een gemeenteraadslid. Het nationalistisch sentiment, met Max Verstappen als boegbeeld, wordt op de spits gedreven, zoals tegenwoordig zo vaak gebeurt. En dan wordt die gast ook nog benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Woensdag ging ik aan het werk, omdat ik vond dat het wel kon. Ondanks de blauwe plekken, stramheid en schaafwonden. Gisteren in een Teams-vergadering vertelde ik mijn verhaal nog eens – taxi door rood, ik geschept – waarna een collega later mailde dat het goed was om te horen dat ik ongeschonden was…

In Weesp beginnen ze vandaag met de sloop, waarvoor we van harte waren uitgenodigd om dat bij te wonen. Maar zeg nu zelf: daar is toch niets aan? Of is dat wel leuk: met een bouwhelm op een glaasje drinken op een voorspoedige bouw? Het kan ook te banaal.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s