Mijn kat is dood

Ik was me in sportschool aan het omkleden, sprak kort met een bekende die lekker had gesport, toen een jonge jongen tegen mij zei: ‘Mijn kat is dood. Hij is gestorven in de armen van mijn moeder. We hebben hem heel heel vaak geaaid en toen opeens deed ie zo,’ waarna hij nadeed dat hij verstijfde. De kat was pas dertien jaar, zei hij nog, wat heel jong was. Ik vroeg hem of hij een nieuwe kat wilde, maar dat wist hij nog niet. Ik ging verder met omkleden. Plots weer de jongen. ‘Mijn kat is dood. Hij is gestorven in de armen van moeder…’ Ik zag toen pas dat zijn ogen wat naar binnen stonden.

Op de weg naar buiten sprak ik enkele andere bekenden van bodycombat. Ik deed ze uit de doeken waarom ik een halfjaar uit de running was (frozen shoulder, fietsongeluk) en dat ik het volgende week weer probeer. Goed zo. Het is chaos op links (in de zaal), zeiden ze grappend. Sinds jij daar niet meer staat, weet niemand zijn plek.

In NRC ziet oud-crisisdiplomaat Robert Serry dat Rusland de oorlog in Oekraïne niet kan winnen, maar ook niet mag verliezen. De vraag is ook: kan Oekraïne winnen? Serry: ‘Wat als Oekraïne […] weliswaar een groot deel van zijn doelstellingen heeft bereikt, maar herovering van alle bezette gebieden te grote verdere schade en pijnlijke verliezen met zich meebrengt? Wat als bijvoorbeeld herovering van de al sinds 2014 bezette gebieden in het oostelijke Donbas gebied te grote offers vraagt?’


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s