Ben jij ingecheckt?

Eigenlijk was ik al klaar, toen we onszelf bij de start moesten identificeren met een schaap (keuze uit negen foto’s, met een soort expressie van hun gemoedstoestand) waarna we moesten inchecken. Ben jij ingecheckt – met andere woorden ben je erbij? – was een nadrukkelijke vraag. Ik koos voor een schaap dat zich verschuilde, met de motivatie dat ik weinig op heb met dit soort oefeningen. En ik zei dat ik wilde uitchecken, maar vooruit. Ik heb geleerd van de training persoonlijk inzicht en stelde me open voor het programma.

Gelukkig maar, kon ik achteraf constateren. In het Waardevolle Gesprek dat ons team had, werden zaken eindelijk benoemd; oud zeer en nieuw zeer. Het luchtte op. Het kwam mede doordat onze groep (in tweeën) zich niet aan het programma wilde houden. Er was muiterij toen we in groepjes van drie moesten beschrijven wat verbinding voor ons betekent, om daarna met de groep te komen tot een definitie. Een collega wimpelde dat netjes af, dat we zo lekker bezig waren met onszelf te uiten, waarna de groep haar bijviel en we verder gingen met ons hart luchten. In de naklets was de sfeer opgeruimd, ontdaan van een zwaarte.

In de rit naar de training hoorde ik op de radio een gesprek over de KLM dat een zaak had aangespannen tegen de Schiphol en de Staat (laatstgenoemde degene die de KLM redde) om koste wat kost de reductie van het aantal vluchten terug te draaien. Uitstel van executie, zei een luchtvaartdeskundige. Het gaat toch gebeuren. Maar waarschuwde hij, zelfs als dat gebeurt, minder vluchten, dan komt die extra ruimte (minder uitstoot, minder geluidsoverlast) niet ten goede aan natuur of omwonenden, maar toch weer aan de luchtvaart. In de NRC van zaterdag, uit een artikel over de Deurnsche Peel, bleek weer hoe nodig het is stikstof terug te dringen. De Deurnsche Peel is een natuurgebied, maar niet het natuurgebied dat het moet zijn, een hoogveen. De zeer hoge stikstofneerslag daar voorkomt dat die natuur zich herstelt.

Ai, dacht ik. Een luchtvaart die niet incheckt. Dat kan alleen maar problemen opleveren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s