Mark van der Schaaf

cropped-marksilverMark van der Schaaf (1966) debuteerde in Flarf, een bloemlezing (De Contrabas, 2009) met de serie De wereld was er altijd al, maar alleen voor zij-die-weten. In oktober 2012 verscheen bij Uitgeverij crU zijn eerste flarfbundel, getiteld Een enkel groen blad, de olie van pelikanen. Zijn tweede bundel, Midlife Motivator, volgde binnen een maand en verscheen bij Uitgeverij Stanza. Daar verschenen in 2013 de bundel Eekhoornoase en in 2015 Autocue. In 2015 kwam bij uitgeverij crU ook De witte verzen uit.

Eind 2017 bracht Mark in eigen beheer Love Spam uit, een bundel rond mails van Russische vrouwen, die via het internet de ware liefde zoeken. De post-flarf-bundel Hotel Vanilla Sweet verscheen in april 2018 en kost 8 euro. Begin 2019 kwam de nieuwste bundel uit: Veulen van bloed en honing, gebaseerd op de teksten van flamencozanger Camaron de la Isla. Deze bundel kost 10 euro.

In februari 2020 verscheen Songbook, een conceptbundel vol visuele poëzie, gebaseerd op stripboeken.

Gedichten verschenen verder bij onder meer Krakatau, Kluger Hans en Samplekanon. Ook staat er een gedicht in de bundels Dichter in de Buurt III en Blauw Goud.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s